Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in konuşması Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: - "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 50 yaşında, 65 model bir kanun. Elbetteki aksak yönleri olabilir. Oturalım bu aksak yönleri giderelim ama eğer 657'iyi değiştirirken kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak bir adım atarsanız buna asla müsaade etmeyiz" Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 50 yaşında olduğunu ifade ederek, "Elbette ki aksak yönleri olabilir.

Oturalım bu aksak yönleri giderelim. Ama eğer 657'iyi değiştirirken kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak bir adım atarsanız buna asla müsaade etmeyiz" dedi.Memiş, Sağlık-Sen Balıkesir Şubesinin Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerinin zor günler geçirdiğini hatırlattı.Türkmenlerin son 15 gündür yoğun bir saldırı altında olduğuna dikkati çeken Memiş, şöyle konuştu: "Çifte standart, ikiyüzlülük yapan, insanlığın çöktüğü dönemde ölümlere sessiz kalan medeniyet dağıttığını zannederken, emperyalizmi dünyaya yaymaya çalışan zihniyeti kınıyorum.

Bayırbucak Türkmenleri 15 gündür yüzyıllardan beridir bulundukları topraklarda işgal altındalar. Havadan Rusya, Suriye Esed güçleri ve İran'ın saldırıları ile oraya köşeye sıkıştırılmış durumdalar. Bir katliam olma ihtimali belki de söz konusu. Bu anlamda coğrafyamızda yıllardan beridir ölümler var. Bu ölümlere sessiz kalanları da bu savaşlara sebep olanları da bu savaşlara katliamlara 'Dur' demeyenleri de bir kez daha lanetliyorum."Memur Sen'in dünyadaki mazlumların da sesi olduğunu belirten Memiş, "Bizim kamu çalışanlarının haklarını gündeme taşımak gibi sorumluluğumuz var. Biz sadece sendikacılığı dara sıkıştıran bir misyona sahip değiliz. Biz mazlumun sessiz olmak zorundayız. Biz zalimin karşısında durmak zorundayız" dedi. - "Kırmızı çizgimiz var"Memiş, son günlerde kamuoyunda "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirilmesi ve iş güvencesinin ortadan kaldırılması" konularının tartışıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Şunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bu 5-6 yıldır konuşulan bir şey. Memur-Sen ailesi olarak da öteden beri bir kırmızı çizgimiz var. 2012'de Bolu Abant'ta yapılan toplantıda açık ve net ifade etmiştik; 'Eğer bu toplantıda çalışanların iş güvencesini tartışmaya açacaksanız biz buna müsaade etmeyiz. Burayı terk ederiz ve sabote ederiz' demiştik. Bugün buradan bir kez daha sesleniyoruz, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 50 yaşında, 65 model bir kanun.

Elbetteki aksak yönleri olabilir. Oturalım bu aksak yönleri giderelim ama eğer 657'yi değiştirirken kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak bir adım atarsanız buna asla müsaade etmeyiz."Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerinde yine istikrara oy verdiğini dile getiren Memiş, tüm partilerin bir araya gelerek yeni bir anayasa için uzlaşmaya varması gerektiğini söyledi. Memiş, Türkiye'nin özgürlükçü ve daha demokratik bir anayasaya gereksinimi olduğunun altını çizerek, 'Yeni anayasa bu ülkenin anayasası olsun, milleti koruyan bir anayasa olsun. Artık darbelerin olmayacağı bir anayasa olsun.

Bu süreçte de Memur-Sen ailesi olarak sonuna kadar destek vereceğimizi burada bir kez daha ifade ediyoruz."Toplantıya, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu ve AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan da katıldı.

  • PAYLAŞ :