Teşkilat Eğitim Toplantılarımız Sona Erdi
19 Mart 2016, Cumartesi

Sendikamız tarafından düzenlenen Teşkilat Eğitim Toplantıları, Erzurum’da yapılan 5. Bölge Toplantısıyla sona erdi.
Ankara, Afyonkarahisar, Mersin (iki kez) ve Erzurum’da yapılan toplantıları, genel merkez yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, şube yönetim kurulu üyelerimiz ve temsilcilerimiz katıldı. Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşması ile başlayan eğitim programımızda daha sonra Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, toplu sözleşme ve mevzuat konusunda açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı.



Gazi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi ve SASAM İş Gücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın; değerler sendikacılığı konusunda sunum yaptı. Özaydın sunumunda sendikacılığın esasları, ülkemizde sendikacılığın gelişimi ve değerler sendikacılığı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen, Memur-Sen ve bağlı sendikaların değerler sendikacılığı konusunda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Özaydın, geçmişte bu alanda yaşanan sorunların ülkeye maliyetinin ağır olduğunu ifade etti.



Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Bostancı ise eğitim toplantılarında sosyal medya konusunda sunum yaptı. Sosyal medyanın önemine ve bilinçli kullanımına dikkat çeken Bostancı, bu alanın günümüz popüler iletişim mecrası olduğunu belirtti. Sosyal medyanın popülerliğinin riskleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Bostancı, sahte hesap ve paylaşımlara karşı duyarlı olunması konusunda uyarıda bulundu.
 



Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ ise teşkilat eğitim toplantılarımızda, Temsilci İletişim Becerileri konusunda sunum yaptı. Aladağ sunumunda, iletişim yöntemleri, ikili ilişkiler, etkileme yöntemleri, iletişimin temel ilkeleri üzerine bilgi aktarımında bulundu. Uygulamalı eğitimlerle konulara açıklık getiren Aladağ, sendikacılığın en önemli hedeflerinden biri olan geniş kitlelere ulaşmada iletişim tekniklerinin önemine vurgu yaptı.
 



Eğitim toplantılarının sonunda, sendikamızın uzaktan eğitim programını bitiren temsilcilere sertifikaları da verildi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, tüm ülkeyi kapsayan teşkilat eğitimlerimizin başarıyla tamamlandığını, bütün toplantıların teşkilatımızın yoğun katılımı ile gerçekleştiğini ifade etti. Donanımlı bir teşkilat yapısının güçlü sendikacılık için önemine inandıkları için bu toplantıları gerçekleştirdiğimizi belirten Memiş, “Teşkilatımızla bire bir iletişim kurmak ve fark oluşturmak için bu toplantılarımızı düzenledik. Bütün teşkilatımız engel tanımadan toplantılarımıza katıldı. Başta toplantılara katılan teşkilatımız olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

PAYLAŞ :