İSTANBUL ÜNİVERSİTE ŞUBEMİZDEN TERÖR BİLDİRİSİNE TEPKİ ...
01 Ocak 1970, Perşembe

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde bir araya gelen Sağlık-Sen İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şubesi üyelerimiz, terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. "Terörü yapana, terörü destekleyene, terör üzeriden siyaset yapana lanet olsun" yazılı pankart açan üyelerimiz, Türk bayrakları ve "Başka Türkiye yok", "Terör bir insanlık suçudur", "Bu elleri ayıramayacak bu vatanı bölemeyeceksiniz", "Akademik özgürlük sınırsız olmaz", "Bildiriniz üniversiteleri bağlamaz" dövizleri taşıyarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor, saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da şifa diledi.

 

Saldırıların amacının kaos ortamı oluşturmak ve Türkiye'yi ateş çemberine çekmek olduğunu ifade eden Çor, "Saldırının yapıldığı yerlere ve yapan örgütlere baktığımızda bu niyet ve amaç açıkça görülmektedir. Sultanahmet'teki saldırıda yabancılara hedef alınarak ülkemiz uluslararası arenada terör ülkesi olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Bombayı Sultanahmet'te patlatan küresel güçlerin güdümündeki DAEŞ sonucu itibarıyla bu güçlerin amacına hizmet etmiştir. Diyarbakır Çınar'daki saldırı ise kazdığı hendekler mezarı olan, bebek katili PKK tarafından yapılmıştır. Kendisini uluslararası güçlere pazarlayan bu terör örgütünün sözde bölge halkının haklarını savunması iddiasının hiçbir gerçekliğinin olmadığı bir kez daha alenen ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

 

Terörün bölgede başta sağlık olmak üzere kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini hedef aldığının altını çizen Çor, şunları kaydetti:

 

"Terör örgütü çocukları ve yaşlıları katlederken kaleminden mürekkep değil kan damlayan bazı akademisyenler terör örgütünü masum gösterme çabası içine girmiştir. İmzaladıkları bu bildiride terör örgütünün adına bile yer vermeyen bu kişileri şiddetle kınıyoruz. Sağlık çalışanları olarak ülkemizin her coğrafyasında canımız pahasına hizmet ederken, arkadaşlarımız günlerce evlerine gidemezken, hatta gidecek evleri bile kalmayan arkadaşlarımız varken, terörle mücadelede devleti suçlayan bu sözde akademisyenlerin tavırlarını aymazlık, ne yaptığını bilmemezlik, açık bir ifadeyle haddi aşmak olarak görüyoruz. Ülkemiz artık bu terör belasından kurtulmalı, ekonomik kalkınmasını sağlamalı, enerjisini gelecek vizyonu için harcamalıdır."

 

Eyleme, Memur-Sen ve Sağlık-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Durali Baki ile Memur-Sen ve Sağlık-Sen üyeleri katıldı.

PAYLAŞ :