Sendikamızdan SBÜ Rektörü Prof. Erdöl’e Ziyaret
03 Ocak 2017, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaret etti. Sağlık-Sen ve SASAM’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Memiş, üniversiteye bağlı 58 eğitim ve araştırma hastanelerinin sorunlarını iletti. 


Genel Başkanımız Memiş ziyarette, YÖK ile birlikte üniversite hastanelerinin sorunlarına yönelik bir çalıştay yapacağımızı, Prof. Erdöl’ün de bu çalıştaya katkı sunmasını istedi. Memiş, üniversite hastanelerindeki sorunların da bir an önce çözülmesi gerektiğini, çalışanların bu yöndeki beklentisini bildiklerini ve gerçekleşecek çalıştayla sorunların tespiti ve çözümüne katkı sunmak istediğimizi ifade etti. 


Hastanelerin en önemli sorunlarından birisinin sabit ek ödemenin dışında döner sermaye verememesi olduğunu ifade eden Memiş, “Çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum edilmiş durumda. Sabit ek ödemeler, diğer kurumlarda genel bütçeden ödenirken, bu ödemeler Sağlık Bakanlığı’nda, döner sermaye bütçesinden yapılıyor. Sağlık Bakanlığı’nda da diğer bakanlıklarda olduğu gibi, sabit ek ödemeler genel bütçeden ödenmelidir. Yıllık 8 milyar TL maliyeti olan sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenmesi durumunda hastanelerin borçluluk sürelerinin düşecek ve azalmış olan döner sermaye ek ödeme tutarlarında artış olacak” şeklinde konuştu. 

 


Sağlık-Sen’in döner sermaye konusunda hem araştırma hem de çalıştay yaptığını belirten Memiş, çalıştay ve araştırma raporlarını Rektör Prof. Erdöl ile paylaştı. SASAM’ın, sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunmak, politika belirlenme sürecinde aktif rol almak, sorunların tespiti ve çözüm önerileri hazırlamak için kurulduğunu belirten Memiş, düzenlediğimiz çalıştaylarla bunu gerçekleştirdiğimizi kaydetti. 


Genel Başkanımız Memiş ayrıca, sağlık çalışanlarının diğer sorunlarıyla, KHK ile Sağlık Bakanlığı’na devredilen eski askeri hastanelerdeki sorunları ve çözüm önerilerimizi iletti. 


ERDÖL: BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN MEMNUN OLURUZ
Ziyarette konuşan Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise, Sağlık-Sen ve SASAM’ın çalışmalarını bildiğini ve yakından takip ettiğini söyledi. Sorunların çözümüne yönelik ortak çalışmalar yapılabileceğini belirten Erdöl, kendisine iletilen konularla ilgili bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Kendilerinin de çalışanların sorunlarının çözümünden yana olduğunu söyleyen Erdöl, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Genel Başkanımız Metin Memiş’in Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaretinde, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek de hazır bulundu.

PAYLAŞ :