Terörün Artması Dünyadaki Gelişmelerden Bağımsız Değil
06 Ocak 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, terör olaylarının dünyadaki gelişmelerden bağımsız olmadığını, kapitalizmin çöküşü, emperyalizmin bitişinin çıldırmışlığı ile karşı karşıya olduğumu söyledi. Sömürü düzeni ile mücadele eden tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Memiş, terör saldırıları ile ülkemize diz çöktürmek istendiğini kaydetti.

Teşkilat Eğitim Programlarımızın 5.si, Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşması ile başladı. Konuşmasında son olarak İzmir’de yaşanan terör eylemini kınayan Memiş, şehitlerimize rahmet, aileleri ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. 

“Şunu çok iyi görelim! Terörün azgınlaşması dünyadaki gelişmelerden bağımsız değildir” diyen Memiş, kapitalizmin çöküşünün, emperyalizmin bitişinin çıldırmışlığı ile karşı karşıya bulunduğumuzu ifade etti. Yaşananların insanlığa ölüm, kan, gözyaşı ve yoksulluktan başka hiçbir şey vermeyen kapitalizm ve emperyalizmin sahiplerinin ortaya koymak istedikleri buhran senaryoları olduğunu ifade eden Memiş, bunun Türkiye’nin sömürü düzeni ile mücadele eden tek ülke olmasından kaynaklandığını kaydetti. 

 

Küresel oyun kurucu ve emperyalist güçlerin Türkiye’nin insanlığa yeni bir yol önermesinden, insanlığa öncülük etmesinden, model olmasından korktuklarını söyleyen Metin Memiş, çöken kapitalizm ve emperyalizmin allanıp pullanıp insanlığa yeniden yutturulmak istendiğini ifade etti. 

Dünyayı kendilerine köle yapmak isteyenlerin, önündeki tek engel olarak gördükleri Türkiye’yi devre dışı bırakmak için var güçleriyle bizimle savaştıklarını söyleyen Memiş, “Gezi olaylarında içerideki maşalarıyla iş tuttular, olmadı. 17-25 Aralık yargı darbesine çanak tuttular, olmadı. FETÖ hainlerini kullanarak 15 Temmuz alçak darbe planlarını hayata geçirmeye kalkıştılar yine olmadı. Ne yapsalar boş! Çünkü biliyoruz ki kalleşler, hainler, alçaklar hepsi bir olmuş ama… Bizim sığınacak dostumuz Allah’tır… İnanıyoruz ki Allah, bizimle beraberdir… Biz, Ancak onun karşısında eğiliriz, ancak ondan aman diler, ancak ondan medet umarız!” şeklinde konuştu.

 

Çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin aydınlık yarınları için bu uğurda canını ortaya koyan Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarıyla gurur duyduğunu söyleyen Memiş, 15 Temmuz darbe gecesi, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak; tereddüt etmeden Türkiye’nin tüm şehirlerinde darbe kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren sokaklara indiğimizi hatırlattı. 15 Temmuz’da sivil toplum örgütlerinin de çok önemli bir sınav verdiğini belirten Memiş, “Şimdi görülen o ki, terör saldırıları ile bizlere diz çöktürmek istiyorlar. Suriye’de Türkiye’yi yalnız bırakıyorlar. Eli kanlı terör örgütlerine açıktan silah yardımı yapıyorlar. Halep’ten 40 bin kişinin tahliyesi büyük Türkiye’nin eseridir. Suriye’de ateşkesin ilan edilmesi büyük Türkiye’nin kararlılığıdır. Türkiye’ye, artık bölgede önemli bir aktör olmasının, batıdaki ve daha batıdaki sözde büyük devletleri boşa çıkartmasının bedeli ödetilmek isteniyor. Endişeye, kaygıya mahal yok. Onların tuzakları varsa, Allah’ın da bir tuzağı vardır. Türkiye olarak, yedi düvele karşı yeni bir Çanakkale savaşı veriyoruz. Büyük bir kurtuluş, diriliş ve medeniyet mücadelesi içindeyiz. Hiçbir güçten korkmuyoruz, korkmayacağız.  Çünkü haklıyız. En büyük güç kaynağımız birliğimizdir, inancımızdır. Ne kadar bölmek isterlerse her bölgede o kadar birleşeceğiz, ne kadar parçalamak isterlerse birbirimize o kadar kenetleneceğiz.” dedi. 

Büyük dava ve fikir adamı Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın mayasını çaldığı Büyük Memur-Sen ailesi olarak sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu da söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Memur-Sen ve Sağlık Sen’in yol haritasını çizen erdemliler hareketinin öncüsü, milli ve yerli düşüncenin temsilcisi ve değer odaklı anlayışıyla rol model olan Mehmet Akif İnan’dır.  7 güzel adamdan biri olan sevgili Mehmet Akif İnan Ağabeyimizin yarın (6 Ocak) ebediyete irtihalinin 17. Yıldönümü… Kendisini rahmetle, minnetle, hasretle yad ediyoruz. Mehmet Akif İnan bilge bir insan, bir fikir adamı, mücadele insanı, aynı zamanda bir şairdi. Biz de erdemliler hareketi Memur-Sen olarak bir sevdanın peşinde, çağı kurtarmanın eylemindeyiz. Sizlerle aynı yolun yolcusu olmaktan onur duyuyoruz. Ülkemizle, milletimizle, siz değerli dava arkadaşlarımızla iftihar ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki omuz omuzayız!” şeklinde konuştu. 

 

Konuşmasında sendikal kazanımlarımızla, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ve talepleri konusuna da değinen Memiş, bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı alması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi ve kadro bekleyen bütün sözleşmeli ve farklı statüdeki çalışanların kadro talebinin takipçisi olduğumuzu ifade etti. 

Sağlık-Sen’in elde ettiği kazanımların birbirinden önemli konular olduğunu sözlerine ekleyen Memiş, “Kazanımlarınıza sahip çıkın. Emeğinize sahip çıkın. Sizlerin emek harcayarak, ter akıtarak elde ettiğiniz kazanımların, emek hırsızlarının eline geçmesine, onların elinden pazarlanmasına izin vermeyin” dedi. 

 

Teşkilat Eğitim Programımızın beşincisine; Afyonkarahisar, Elazığ 1 No’lu Şube ve Elazığ Üniversite Şube, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu şube yönetim kurulları ve temsilcilerimiz katılıyor.

5. Teşkilat Eğitim Programımızda Eğitimci ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Güner’in Stratejik Liderlik ve İletişim konusunda sunum yaptı. Programımız, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’ın Sosyal Medya ve Algı Yönetimi, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek’in Genel Mevzuat ve Kazanımlar konusundaki sunum ve teşkilatımızın sorularının cevaplamasıyla devam edecek. Akşam ise, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, konferans verecek. Konferansın ardından ise Grup Yürüyüş’ün ezgi dinletisi gerçekleşecek.

 

 

PAYLAŞ :