Memiş: Ülkemizin Birleştirici Gücüyüz
11 Ocak 2017, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş Gaziantep Şube Başkanlığımızın İl Divan Toplantısı’na katıldı. Memiş ayrıca Suriye’nin Çobanbeyli kasabasında sınır hattında görev yapan UMKE ve 112 ekiplerini de ziyaret etti.

Gaziantep Şubemizin İl Divan Toplantısı’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Metin Memiş, Türkiye olarak kritik bir süreçten geçtiklerini belirterek milletçe bu zamanları da aşabileceklerini ifade etti.

NE ZAMAN AYAĞA KALKMAK İSTEDİYSEK ENGEL OLUNDU

“Ülke olarak millet olarak ne zaman ayağa kalmak istediysek birileri buna engel oldu, darbe yapmaya kalkıştı” diye Genel Başkanımız Metin Memiş, Türkiye üzerinde oynanan oyunların gerçekten çok büyük olduğunu ancak milletin bunu yenebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Bunun en somut örneği olarak 15 Temmuz gecesi yaşananları gösteren Memiş, o gece Türk milletinin tüm dünyaya inanılmaz bir kahramanlık ve cesaret örneği sergilediğini söyledi. Ülkemizde NATO ve diğer devletlerin üslerinin çok iyi incelenmesi gerektiğini de ifade eden Memiş, gerekirse bu üslerin tasfiye edilmesi gerektiğini belirtti.

SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNLU ANLAYIŞI HEP BİRLİKTE YENECEĞİZ

Sağlık alanında son yıllarda çalışanları rahatsız eden pek çok konu olduğunu ve bunları çok iyi bildiklerini ifade eden Genel Başkanımız Metin Memiş özellikle performans sisteminin getirilmesi ile çalışanların adeta birer yarış atı haline getirildiğini söyledi. Durumu “Sağlıktaki Kapitalizm” diye nitelendiren Memiş, bu sorunlu durumu el birliğiyle yeneceklerini ifade etti.

YIPRANMA PAYI, DÖNER SERMAYEDE ADALET ÖNCELİKLİ KONULARIMIZ

Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme görüşmelerinde en fazla kazanım elde eden sendika olduklarını vurgulayan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendika olarak döner sermaye sisteminin adil bir yapıya kavuşması için çalışma yaptıklarını ve bunu ilgili paydaşlara aktardıklarını belirtti.

Herkesin emeğinin karşılığını alması gerektiğini kaydeden Memiş, yıpranma payı konusunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm sağlık çalışanlarına verdiği sözün takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarına verilmesi konusundaki görüşlerini Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a ilettiklerini anlatan Memiş, Bakan Akdağ’ın kendilerine hak verdiğini ve mücadelelerini tüm sağlık çalışanlarının yıpranma payına kavuşana dek sürdüreceklerini ifade etti.  

ACİL AFET OKUYANLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Sağlık-Sen’in çabaları sonucu ülkemizde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir meslek grubuna yönelik olarak lisans tamamlama hakkı verildiğini hatırlatan Genel Başkanımız Metin Memiş, ancak lisans tamamlama programlarından acil afet yönetiminin şu anda üst öğrenim sayılmadığını, bu bölümü bitirenlerin sağlık lisansiyeri sayıldığını söyledi. Sağlık lisansiyeri sayılıyorlarsa bu bölümde okuyanların üst öğrenim de sayılması gerektiğini kaydeden Memiş, konu ile ilgili YÖK ile görüştüklerini, kısa süre içinde bu sorunun çözüme kavuşturulmasını beklediklerini ifade etti.

Gaziantep Şubemizin İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Metin memiş’in yanı sıra Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Abdullah Uzunaslan, hastane yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

GENEL BAŞKANIMIZ ÇOBANBEYLİ’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Metin Memiş Suriye’nin Çobanbeyli kasabasında sınır hattında görev yapan UMKE ve 112 ekiplerini de ziyaret etti.

Çalışanların zor şartlarda fedakarca görev yaptıklarını ifade eden Genel Başkanımız Memiş, mazlum Suriye halkına büyük devlet olmanın sorumluluğuyla yardımcı olmak gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının da bu yardım sürecinde en ön safta yer aldığını belirten Memiş, bölgede görev yapan çalışanlara böylesine önemli bir görevi fedakarca yerine getirdikleri  için teşekkür etti.

 

PAYLAŞ :