İdare Mahkemesi’nden Sağlık Kuruluşlarında Ankete Onay
14 Ocak 2016, Perşembe

Kocaeli Şubemiz tarafından Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde yapılmak istenen anket için yapılan başvurunun reddi üzerine, şubemiz tarafından Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde açılan dava sonucu mahkeme işlemin hukuka uygun olduğuna karar verdi.
 
Hastanede görevli sağlık çalışanları için yapılmak istenen sosyo-demografik durum belirleme ve tükenmişlik araştırması nedeniyle şubemizin yaptığı başvuru, ankette yer alan 8. sorunun sözleşmeli statüde istihdam edileceği belirtilen personelin yeni sözleşme imzalayacağı tarihe çok yakın olması ve hastanede kurum dışı sözleşmeli bir idarecinin bulunması nedeniyle hedef gösterme olarak yorumlanabileceği gerekçeleriyle reddedildi.
 
Başvurunun reddi üzerine Kocaeli Şubemiz tarafından Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme yapılmak istenen anket çalışmasının sendikaların kuruluş amacına uygun bir faaliyet olduğuna hükmetti. Sendikanın yapacağı ankette üyelerin ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarındaki eksikleri tespit edip söz konusu eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmaların yapılmasının uygun olduğu ifade edildi.
 
Kararda ayrıca ankette hukuka aykırı olduğu iddia edilen 8. sorunun kamu hizmeti veren idarede olumlu ve olumsuz durumların tespitine yönelik bir soru olduğu, kurum dışı sözleşmeli bir idarecinin bulunması nedeniyle hedef gösterme olarak yorumlanamayacağı anket çalışmasının demokratik toplum ilkelerinin korunması ve yararlanmasına yönelik olduğu belirtildi.

PAYLAŞ :