2018'in Son KPDK Toplantısı Gerçekleştirildi   
07 Aralık 2018, Cuma

2018'in son Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Genel Başkanımız Metin Memiş ile Bakanlık bürokratları, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, diğer konfederasyonlardan temsilciler ve uzmanların katılımıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapıldı. Yılın son KPDK toplantısında, gündemdeki maddeler üzerine istişareler gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası gerçekleştirilen ilk KPDK'nın gündemli olarak toplanmasının gerekliliğini vurguladı. Yılın son KPDK'sında önemli mesafeler kat edilebileceğini kaydeden Yalçın, KPDK'nın önemli sorumluluklar almasının gerekliliğini vurgulayarak, oluşturulacak alt komisyonlarla sorunların çözümünün hızlandırılması gerektiğinin de altını çizdi.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş ise özellikle başta yıpranma payı olmak üzere sağlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini KPDK’ya taşıdı. Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerektiğini ifade eden Metin Memiş, sağlık hizmetine katkı sunan tüm sağlık çalışanlarının yıpranma payını hak ettiğini belirtti. Ayrıca döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe değinen Memiş, 10 yıldır SUT fiyatlarının sabit kalması nedeniyle döner sermaye ücretlerinde sorun yaşandığını dile getirdi. Döner sermaye sisteminin değişmemesi halinde sağlık çalışanlarının döner sermaye ücretlerini alamayacak duruma geleceklerini aktaran Memiş, nöbet ücretlerinin döner sermayeden değil genel bütçeden karşılanması gerektiğini söyledi.


FOTO GALERİ





MEMUR-SEN’İN 2018 YILI KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU TALEPLERİ
SAĞLIK-SEN OLARAK 2018 YILI KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU TALEPLERİMİZ
PAYLAŞ :