sendikamız genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Sendikamız Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, illerden gelen şube başkanlarımızın katılımlarıyla Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.


Başkanlar Kurulu'nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sözlerine 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak başladı. Çanakkale’nin dışta bağımsızlığın sembolü iken içerde milleti birbirine bağlayan birlik çimentosu olduğuna vurgu yapan Memiş, Anadolu insanının bin yıllık kardeşliğinin Çanakkale ruhu etrafında güçlenerek devam ettiğini söyledi. Memiş, Çanakkale’de var olan ruhun günümüze yeni bir anlayışla taşıması gerektiğini ifade ederek, 18 Mart Şehitler Günü’nde; vatanı koruma bilincini yeniden kuşanırken şehitlik mertebesine ulaşan Çanakkale şehitlerine rahmet diledi. AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan çirkin saldırıyı da kınayan Memiş, saldırının demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu kaydederek, kim yada kimler tarafından olursa olsun, hangi şekilde yapılırsa yapılsın bunun demokrasinin geleceğine hiçbir şekilde darbe vuramayacağını söyledi. 

Konuşmasına, “Bizlere her zaman destek olan Sağlık-Sen ailesinin tüm fertlerine canı gönülden teşekkür ediyorum" diyerek devam eden Memiş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları’nın sorun ve taleplerinin çözüme kavuşturulması için yoğun çaba sarf ettiklerini ve Sağlık-Sen olarak başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını ifade eden Memiş, koydukları hedefler doğrultusunda çalışmalarını artan ivmeyle sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. 

Hizmet kolunda Türkiye’nin yetkili sendikası olarak çalışanların tarafı, sağlık ve sosyal politikaların en büyük paydaşı olduklarını vurgulayan Memiş, her geçen gün büyüyerek güçlenmelerini ve güç birliği yaparak başarıya ulaşmalarının teşkilatlarının ve üyelerinin büyük gayretiyle olduğunun altını çizdi. Memiş, “175 bin üyemizle birlikte 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının sorumluluklarını bir an olsun unutmadan omuzlarımızda hissederek, teşkilatlarımızla birlikte sendikal mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Memur-Sen'in topyekün kararlı mücadelesi sonucu kazığı ve anayasal zemine kavuşturduğu toplu sözleşme hakkı ile kamu çalışanlarının artık haklarını daha güçlü bir şekilde savunabildiklerini dile getiren Memiş, uzun yıllar dile getirdikleri ek ödemenin maaşla birlikte verilmesinin toplu sözleşme masasındaki ısrarlı takiplerinin sonucunda gerçekleştiğini kaydetti. 112 çalışanlarının riskli birim kapsamına alınması, aile hekimlerinin damga vergisinin muaf tutulması ve bayramlarda nöbet ücretlerinin artırımının elde edilen kazanımlardan sadece bir kaçı olduğunu ifade eden Memiş, “Bundan sonra da çalışmalar ile yaşanan tüm sorunlara, kaynağında özellikli ve yapıcı çözümler üreterek her türlü çözümün paydaşı olmaya sizlerden aldığımız güçle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK HAKLARINI GERİYE GÖTÜRECEK HİÇ BİR GELİŞMEYE MÜSAADE ETMEYİZ

Toplu sözleşme görüşmelerinde elde edilen kazanımların yanı sıra, 11 yıldır devam eden ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın en güçlü paydaşları olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, bu paydaşlıkta sosyal, mali ve özlük hakları açısından güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkan Metin Memiş, ne çalışanların haklarının yok sayılmasına razı olacaklarını ne de çalışanları mağdur edecek herhangi bir gelişmeye izin vereceklerini ifade ederek, “Sağlıkta Dönüşüm programının mimarları olan çalışanları ve emeklerini hiçe sayarak değersizleştiren anlayışların her zaman karşısında olduk, bundan sonra da sonuna kadar karşısında olacağımız bilinmelidir” dedi.

HAREKET NOKTAMIZ, DEĞERLER SENDİKACILIĞIDIR

Memur-Sen ve sendikalarının kuruluş felsefesini oluşturan çizgisinden ödün vermeden sendikacılık yaptıklarını anlatan Memiş, çalışma hayatına yönelik kazanımların elde edilmesinin yanı sıra Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde önemli bir misyonu yerine getirdiklerine dikkat çekti. 

Memiş, “Sendikal mücadele ruhunu kaybetmeden, olmazsa olmazlarımızdan olan değerler sendikacılığı ilkesi ile demokrasinin kurumsallaştırılması ve güçlendirilmesi yönünde toplumsal adımları atarken, bir taraftan da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını üst düzeyde temsil ederek üye sayımızı artırmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.

TÜRKİYE, 82 MODEL YÖNETMELİKTEN ARTIK KURTULMALIDIR


Konuşmasında, Memur-Sen tarafından kamuda kılık kıyafet serbestisi talebiyle başlattıkları kampanya’ya da değinen Genel Başkan Memiş, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası sonrası toplanan 12 milyon 300 bin imza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim ettiklerini söyledi. 
Kadına yönelik ayrımcılığın sona ermesini, kamu çalışanlarının darbe dönemi kalıntısı bir yönetmelikle kıyafetinin belirlenme ayıbından Türkiye'nin kurtulması için bu imza kampanyasını düzenlediklerini anlatan Memiş, kadının erkek gibi birey olduğunu, başı açık-örtülü ayrımı yapılmaksızın bütün haklarını kullanma imkanına kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

İmzaları teslim etmelerinin ardından, 18 Mart gününden itibaren de, fiili süreç başlattıklarını dile getiren Memiş, Anayasa’da ve yasada yer almayan bir yasağın büyük bir garabet olduğunu, Türkiye’nin 82 model bu ayıplı yönetmelikten biran evvel kurtulmak istediğini söyledi.

50 BİN YENİ ÜYE HEDEFİ

Uzun bir süredir illerde gerçekleştirilen İl Divan Toplantıları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Memiş, İl Divan Toplantıları’nın ülke genelinde devam edeceğini belirterek, toplantıların birlik ve beraberliği pekiştirmenin yeni gelişmelerle, değişen mevzuat ve yönetmelik konularında bilgi akışının sağlanması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in başkanlığında gerçekleştirilen ve yeni dönem sendikal hedef ve faaliyetlerin ele alınarak yeni yol haritasının belirlendiği başkanlar kurulu toplantısında, 50 bin yeni üye hedefi de ortaya konuldu.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin kendi sekreteryalarıyla ilgili olarak yaptıkları sunumların ardından Şube Başkanları da söz alarak yeni dönem sendikal faaliyetlerini anlattı.

 

  • PAYLAŞ :