KADIN DOĞUM HEKİMLERİNİN MESLEKİ VE ÖZLÜK HAKLARI TARTIŞILIYOR

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü, Hekimlerin Mesleki ve Özlük Sorunları Çalışmaları kapsamında, Kadın Doğum Hekimleri’nin mesleki ve özlük sorunlarını tartışmak için çalıştay düzenledi.

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen çalıştaya Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adem Keskin, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Örnek, İdris Baykan, Abdülaziz Aslan, Hastane Yöneticisi Leyla Mollamahmutoğlu ve kadın doğum uzmanı doktorlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Adem Keskin, sağlık gibi zor ve ulvi bir görevi yürüttüklerini, sağlık yönetiminin, hem finansmanı hem de operasyonu bakımından zor bir hizmet alanı olduğunu söyledi. Müsteşar Yardımcısı Keskin, bu hizmeti yürütmede pay sahibi olan bütün saha çalışanlarına teşekkür ederken, “Her kademedeki çalışanlarımız fedakarca çalışıyor. Her şeyin başı sağlık diyoruz ama, her şeyin başı ekonomiye bağlı. Ekonomik sıkıntılar, çalışanların hakkını teslim etmede elimizi kolumuzu bağlıyor, kısıtlıyor.” şeklinde konuştu.

Gece gündüz çalışmalarına rağmen şu anda istedikleri ve planladıklarının çok azını realize edebildiklerini söyleyen Keskin, “Hekimlerimizin iş güvenliği, çalışma şartları, şiddet ve emeklilik her zaman masamızın üzerinde duruyor. Her torba yasa çalışmasında bunları gündeme getiriyoruz. Bir kısmını başardık, bir kısmı halen masamızda duruyor. Sendikaların taleplerine önem veriyoruz. Katılımcı demokrasi açısından biz bütün paydaşların taleplerini dikkate almaya çalışıyoruz. Bunlar bizim karar ve politikalarımızla yönlendirici oluyor. Bu çalıştayın da konuları içinde yer alan yıpranma payı, emekliliklerin biraz daha iyileştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi öncelikli konularımız arasında bulunuyor. Fedakarca çalışmalarından dolayı bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş ise konuşmasında, Sağlık-Sen’in çözüm odaklı, vizyoner bir sendikacılık yaptığını, bu çalıştayların amacının da sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin sahanın görüşleri doğrultusunda hazırlanarak çözüme katkı sunmak olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen olarak çözüm odaklı sendikacılık anlayışı gereği yıllardır sağlık emeğine bakışta köklü bir değişiminin gerekli ve kaçınılmaz olduğunu politika belirleyicilere her platformda ciddiyetle ifade edip uyarılarda bulunduklarını söyleyen Durmuş, şiddetin önlenmesi konusunda da hem çalıştay düzenlediklerini, hem de TBMM ve bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Sağlık mesleğinin icrasında karşılaşılan iş sağlığı ve güvenliği risklerinin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin tespit edilmesine yönelik “Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı Ve Güvenliği Sorunları Ve Yıpranma Payı Çalıştayı” gerçekleştirdiklerini belirten Semih Durmuş, bunun yanında 2014 yılı Kasım ayında Ağız ve Diş sağlığı hizmetleri çalışanlarının sorunlarını belirlemek ve sorunlara çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla “Kamuda Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Çalıştayı” gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye’de ilk olarak sağlık okur-yazarlığı araştırmasının da Sağlık-Sen tarafından yapıldığını belirten Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, araştırmanın örneklem açısından Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Semih Durmuş ayrıca, belirli bir takvim çerçevesinde yapmayı planladıkları “Hekimlerin Mesleki Ve Özlük Sorunları Çalışmaları” başlığı altında farklı branş hekimlerinin sorunlarının ele alınacağı çalıştay ve sağlık profesyonellerinin sorunlarına yönelik araştırmalarının önümüzdeki süreçte hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi.

 

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Op.Dr.Leyla Mollamahmutoğlu da yaptığı konuşmada Sağlık-Sen’le beraber gerçekleştirdikleri çalıştayın mesleki sorunların tespiti ve çözüm önerilerine katkı sunacağına inandığını söyledi.

 

Çalıştayda Özlük Hakları Sorunları, Performans Sistemi ve Sorunları, Medikolegal Sorunlar, Kadın Doğum Uzmanlarının Mesleki Saygınlığı, alt başlıklarıyla birlikte tartışılıyor. 


FOTO GALERİ

  • PAYLAŞ :